Billeder

AGS gør noget ved idrætten med Humlehøjskolen og IHS

af Kasper C. Larsen

AGS har som et led i studieretningen med idræt indledt et samarbejde med både Humlehøjskolen og Idrætshøjskolen Sønderborg (IHS). Tanken er at bygge bro mellem børne- og ungdomsårgangene, så de idrætsinteresserede i Sønderborg har mulighed for at beskæftige sig meningsfuld med sundhed, sport og idræt igennem hele barn- og ungdom. På Idrætshøjskolen undervises AGS’erne af IHS-eleverne, og på AGS underviser gymnasieeleverne de yngre elever fra folkeskolen.

Her kan du se billeder og læse om, hvad eleverne laver, når vi samarbejder om at gøre idrætten sjov, meningsfuld og mere alsidig.

1.g'ernes besøg på IHS bød på forskellige opgaver. Første opgave var at gøre sig til et hold ved at male ansigter, lave pandebånd og lave et kampråb.

Dagen bestod af mange sjove teambuildingopgaver. Fx skulle man finde dyr og ting, der matcher hinanden med fagter og lyde, og ”Tonse-bold”, hvor hver klasse skulle holde gang i fire boldbaner på én gang og vinde samlet. Der blev også konkurreret i at bygge det højeste tårn af spaghetti og skumfidusser, og endelig var sidste opgave at klare sig fra baglinje til baglinje på en bane med forskellige krav. Fx. måtte fem personer ikke røre jorden, halvdelen af deltagernes hænder skulle bruges og kun halvdelen af det samlede antal fødder måtte bruges etc.

1.g’erne på idrætsstudieretningen fik en sjov og anderledes dag, hvor de så idræt fra andre perspektiver, end de er vant til.

Det samme gjorde Humlehøjskolen, da idrætsklasserne fra 7.c besøgte AGS til en dag med ”Adventure Race”. AGS-eleverne fra D19 var værter og stod for at tage 7.-klassen igennem dagen. Adventureracet bød på mange forskellige opgaver, fx. skulle ”sumpen” krydses ved hjælp af rafter og kasser, der skulle cykles mountainbike, minefeltet skulle passeres, og der skulle skydes med pistol. Eleverne fra d19 stod for en flot og veltilrettelagt dag for, som de både selv og de yngre elever fra Humlehøjskolen kunne grine og lære af.

Vi glæder os til at se de samme elever igen i 8. og 9. klasse!

Tilbage