Billeder

AGS-elever fik en god ide til Sønderborg

af Kasper C. Larsen

I år blev Sønderborg som den første kommune i Danmark optaget i UNESCO-netværket ”Learning Cities”. Netværket består af mere end 100 byer og kommuner over hele verden, fra São Paulo i Brasilien og Hangzhou i Kina til Sønderborg i Danmark.

Learning City-netværket har som målsætning skabe et samfund, hvor livslang læring af høj kvalitet er tilgængelig for alle og udgør en integreret del af lokalsamfundet i 2030.

I denne uge konkurrerede to klasser fra AGS om at finde den bedste digitale løsning på, hvordan man kan skabe direkte forbindelse mellem undervisningen på gymnasiet og lokalsamfundets erhvervs-, natur- og kulturliv. Ikke blot som et tidsmæssigt afgrænset og enkeltstående projekt, men som en vedvarende og kontinuerlig viden- og ressourceudveksling, hvor alle parter i byen naturligt kan drage fordel af hinandens arbejde.

I spidsen for den innovative dag stod Jakob Damsbo, der til daglig arbejder med innovation og digitalisering på Danfoss. En jury bestående af bl.a. rektor Per Møller, Jakob Damsbo og Malene Samsø Nielsen fra House of Citizenship kårede det bedste af elevernes forslag til en digital løsning på konkrete samarbejder mellem gymnasiet og lokalsamfundet.

Vinderen blev Nicolai, Sissel, Rasmine, Sofie og Anne Sofie fra de18, hvis ide gik ud på at lave en platform med hjemmeside og app, hvor man som elev nemt og hurtigt kan finde ud af, hvilke firmaer og institutioner i byen, der arbejder med det emne, eleverne også arbejder med i skolen. Udover at eleverne får et mere praksisnært syn på lærebøgernes teorier, går ideen også ud på at, at erhvervslivet kan drage fordel af skolearbejdet, da eleverne kan give et frisk og ungdommeligt perspektiv på deres arbejde. På længere sigt kan det desuden være med til at skabe interesse for de lokale virksomheder i Sønderborg, hvilket kan tiltrække og fastholde ung arbejdskraft i byen.

Eleverne fra de18 skal præsentere deres ide i byrådet d. 9. november, hvor Udvalget for Kulturel og Regional Udvikling med Stephan Kleinschmidt som formand skal vurdere, om deres ide kan videreudvikles og realiseres.

Nicolai fortæller om dagen: ”Det er virkelig fedt, at man bliver taget så seriøst, at det rent faktisk kan blive til noget i den virkelige verden. Vi glæder os til præsentere vores ide for byrådet”.

Du kan se billeder fra den innovative dag her, der er en af AGS’ mange Culture-aktiviteter, som netop har som målsætning at gøre undervisningen levende og virkelighedsnær.  

Tilbage