Samfundsfag A, matematik A

Klik på billedet for at se alle studieretningens fag

Hvis du er interesseret i den politiske debat om tidens højaktuelle emner, er denne studieretning perfekt til dig. Her lærer du ikke blot om, hvilke holdninger folk og partier giver udtryk for, men også om hvilke fakta, tal og beregninger, der ligger til grund for deres meninger. Har en politiker fx ret, når han siger, at der ikke er råd til mere velfærd? Du lærer fx om økonomiske regnemodeller og om at etablere statistiske data for at kunne give dine egne svar og forholde dig kritisk til andres.

Samfundsfag arbejder med mange forskellige emner som sociale mønstre og ulighed, massekommunikation, forskelle på livet på landet og i byen, kampen om magten og finansieringen af politiske tiltag. Matematikken kan igennem emner som statistik, sandsynlighedsregning og hypotesetest hjælpe dig med at give bedre svar. Hvis du synes et arbejde som fx kommunikationsmedarbejder, politisk analytiker, jurist eller rådgiver i erhvervslivet lyder spændende, vil du også synes om denne studieretning.

Måske er dine tanker ikke så langt ude i fremtiden. Måske er du blot interesseret i nogle af de samfundsmæssige problemer, du selv oplever i dagligdagen. Det kunne fx være unges brug af de sociale medier. Matematik og samfundsfag kan i samarbejde give dig nogle gode redskaber til, hvordan du undersøger sådanne spørgsmål, eksempelvis ved at udforme dine egne spørgeskemaundersøgelser. Man kan også sige, at fagene i kombination arbejder lidt som i tv-programmet ”Detektor”. De undersøger, hvad der er sandt og hvad er falskt, og svarene er ofte både overraskende og tankevækkende.

På AGS går vi meget op i at koble det teoretiske med det praktiske. Også på denne studieretning vil du derfor opleve, at fagene tager dig med ud i den virkelige verden uden for skolen. Det kunne fx være til samfundsvidenskabelige forskningsinstitutioner i København som Danmarks statistik og Socialforskningsinstituttet, eller det kunne være besøg på Alsion og hos de lokale virksomheder, som vi også meget gerne samarbejder med. Læs fx mere om AGS’ samarbejde med Learning City-netværket her.


”Fagene fungerer bare så godt sammen, og studieretningen åbner op for virkelig mange muligheder”.

Viktor Nansen Poulsen
Elev på studieretning med samfundsfag og matematik

 

De helt oplagte valgfag, som ligger i forlængelse af denne studieretning ville være erhvervsøkonomi og innovation, som hjælper dig yderligere på vej til komme fra teori til virkelighed. Men der er også mange andre og helt anderledes valgmuligheder, hvis du fx trænger til pusterum fra det samfundsfaglige. Du bestemmer selv – du kan se dine valgmuligheder ved at klikke her.

Husk i øvrigt, at du først skal vælge studieretning, EFTER du er startet på gymnasiet.