Overvejer du AGS?

Overvejer du at blive elev på AGS?

På denne side kan du lære AGS lidt bedre at kende. Vi holder Åbent Hus torsdag 21. januar 2021 kl. 19.00-21.00, men du kan altid kan komme og besøge os, hvis du ringer til skolen og aftaler en tid. Hvis du vil starte med at se billeder af skolen, skal du klikke her - eller du kan læse mere om alle aktiviteterne her.

Søg om optagelse

Ved du allerede nu, at du skal gå på AGS? Så skal du søge om optagelse på: 
www.optagelse.dk
Der er ansøgningsfrist 1. marts 2021.
Har du brug for hjælp med din ansøgning, eller har du andre spørgsmål, kan du ringe til studievejledningen på AGS på tlf. 74 42 05 01. Du kan også læse mere om optagelsesproceduren her.

En passende størrelse
På AGS er vi ca. 450 elever og 45 lærere. Det betyder, at vi er nok til at have det sjovt sammen, men også, at skolen er lille nok til, at man ikke drukner i mængden. "De fleste kender de fleste", som AGS'erne siger, og derfor passer vi også godt på hinanden. Det viser sig blandt andet i den meget positive Elevtrivsels-undersøgelse, vi foretog i 2018.

Gang i den
Engagement skaber liv. AGS er en meget levende skole, hvor der sker meget – meget tit. Der er ofte ekskursioner i mange af fagene. Der er fælles foredrag og debatter i kantinen, hvor hele skolen kan samles, og en gang hvert andet år afholder skolen en større temadag, hvor alle lærere og elever deltager, og hvor hele skolen forvandles til et levende læringsrum, hvor OPLEVELSEN af dagens tema er i centrum.
Du kan fx læse om og se billeder af temadagen Kunstig Intelligens her.

Fest, fritid og fredAGSbar
Selvom vi på AGS er kendt for vores naturvidenskabelige engagement, behøver man slet ikke få 12 i fysik og kemi for at føle sig hjemme på skolen. Der er masser af andre tilbud for dem, der har helt andre typer af interesser. Vi er fx det eneste gymnasium i Sønderjylland, der kan tilbyde en studieretning med idræt. Der er også masser af hygge udover de faglige ting, fx de mange elevarrangementer, cafeer og fester. Fra de hyggelige fredAGSbarer til den populære AGStival med store bands. Læs meget mere om festerne her.

Stærk faglighed og stort engagement
AGS har tradition for at have elever og lærere, der engagerer sig i verden omkring dem. Både den i Sønderborg, i Danmark og ude over landets grænser. Derfor bestræber vi os altid på at anlægge et moderne og praksisnært syn på undervisning. Hvis det står i en bog, findes det også i virkeligheden, og derfor forsøger vi ofte at komme ud i virkeligheden. Også hvis det er så langt væk som i Kina. Læs mere om vores venskabsskole i Kina her.

Vinder af Unge Forskere
AGS stærke faglighed er særlig synlig i de naturvidenskabelige fag, ikke mindst fordi vi engagerer os i større projekter som Dansk Naturvidenskabsfestival, House of Science og Baltic Sea Project, men også, fordi vi igennem længere tid har opnået meget flotte resultater i den landsdækkende konkurrence Unge Forskere. Se og læs mere om de seneste års resultater her.

Vi håber, du har fået et lille indtryk af, hvilket slags gymnasium AGS er. Du kan også læse en 1.g'ers oplevelse af at starte på AGS her, eller du kan se de seneste numre af vores skoleblad AGS-nyt her. Du er altid velkommen til at komme og besøge os, og vi viser gerne dig og din familie rundt. Ring på 74 42 05 01, og aftal en tid.