Overvejer du AGS?

Aftal et møde med os

Du er altid velkommen til at ringe til os og høre nærmere om AGS, studieretningerne og det daglige liv på gymnasiet. Du kan også blive vist rundt på skolen virtuelt via et videomøde.
Skriv til os på ags@ags.dk, eller ring på 74 42 05 01, så finder vi en tid, der passer dig.

Tilmelding til AGS

Vil du melde dig ind på AGS med skolestart til august 2021, så skal du tilmelde dig på Undervisningsministeriets hjemmeside: optagelse.dk/ungdom. Du er selvfølgelig meget velkommen til at ringe til os, hvis vi skal hjælpe dig med tilmeldingsproceduren. 

Studievejledningen er klar til at tale med dig

Vil du gerne vide, om gymnasiet og AGS er noget for dig? Fx om fag, niveau, lektier eller forholdet mellem skole og fritid? Så ring og snak med en af vores tre studievejledere, der meget gerne vil hjælpe dig med alt fra særlige udfordringer til information om fagene. Ring til skolen på 74 42 05 01, så stiller vi dig om til Camilla, Kerry eller Martin.

Camilla TodsenKerry MoeskjærMartin Ladefoged

 

AGS FOR ALLE: Science, idræt, samfund, sprog og musik

Overvejer du at blive elev på AGS?

Du kan også lære AGS lidt bedre at kende på siden her. Vi holder Åbent Hus tirsdag 18. januar 2022 kl. 19.00-21.00. Hvis du vil starte med at se billeder af skolen, skal du klikke her - eller du kan læse mere om alle aktiviteterne her.

Søg om optagelse

Ved du allerede nu, at du skal gå på AGS? Så skal du søge om optagelse på: 
www.optagelse.dk
Der er ansøgningsfrist 1. marts 2022.
Du kan også søge senere, men så skal du først til optagelsesprøve og en samtale. Har du brug for hjælp med din ansøgning, eller har du andre spørgsmål, kan du ringe til studievejledningen på AGS på tlf. 74 42 05 01. Du kan også læse mere om optagelsesproceduren her.

En passende størrelse
På AGS er vi ca. 425 elever og 40 lærere. Det betyder, at vi er nok til at have det sjovt sammen, men også, at skolen er lille nok til, at man ikke drukner i mængden. "De fleste kender de fleste", som AGS'erne siger, og derfor passer vi også godt på hinanden. Det viser sig blandt andet i vores meget positive Elevtrivselsundersøgelser .

Gang i den
Engagement skaber liv. AGS er en meget levende skole, hvor der sker meget – meget tit. Der er ofte ekskursioner i mange af fagene. Der er fælles foredrag og debatter i kantinen, hvor hele skolen kan samles, og en gang hvert andet år afholder skolen en større temadag, hvor alle lærere og elever deltager, og hvor hele skolen forvandles til et levende læringsrum, hvor OPLEVELSEN af dagens tema er i centrum.
Du kan fx læse om og se billeder af temadagen Kunstig Intelligens her.

Fest, fritid og fredAGSbar
Selvom vi på AGS er kendt for vores naturvidenskabelige engagement, behøver man slet ikke få 12 i fysik og kemi for at føle sig hjemme på skolen. Der er masser af andre tilbud for dem, der har helt andre typer af interesser. Vi er fx det eneste gymnasium i Sønderjylland, der kan tilbyde en studieretning med idræt. Der er også masser af hygge udover de faglige ting, fx de mange elevarrangementer, cafeer og fester. Fra de hyggelige fredAGSbarer til den populære AGStival med store bands. Læs meget mere om festerne her.

Stærk faglighed og stort engagement
AGS har tradition for at have elever og lærere, der engagerer sig i verden omkring dem. Både den i Sønderborg, i Danmark og ude over landets grænser. Derfor bestræber vi os altid på at anlægge et moderne og praksisnært syn på undervisning. Hvis det står i en bog, findes det også i virkeligheden, og derfor forsøger vi ofte at komme ud i virkeligheden.

Vinder af Unge Forskere
AGS stærke faglighed er særlig synlig i de naturvidenskabelige fag, ikke mindst fordi vi engagerer os i større projekter som Dansk Naturvidenskabsfestival, House of Science og Baltic Sea Project, men også, fordi vi igennem længere tid har opnået meget flotte resultater i den landsdækkende konkurrence Unge Forskere. Se og læs mere om de seneste års resultater her.

Vi håber, du har fået et lille indtryk af, hvilket slags gymnasium AGS er. Du kan også læse en 1.g'ers oplevelse af at starte på AGS her, eller du kan se de seneste numre af vores skoleblad AGS-nyt her. Du kan også læse mere om studieretningerne her, eller se en lille præsentationsfilm her: