Optagelse

på Alssundgymnasiet Sønderborg

Du kan stadig nå at søge om optagelse på AGS

Det er stadig muligt at starte på AGS efter sommerferien – også selvom du ikke har søgt om optagelse endnu. Det kræver blot, at du går til optagelsesprøve lige før skolestart. Optagelsesprøven er på AGS tirsdag 3. august. Prøven opfølges af en samtale fredag 6. august.

Hvis du vil starte på AGS efter sommerferien, skal du tilmelde dig som normalt på optagelse.dk.

Hvis du har spørgsmål om skolen eller optagelsen, kan du skrive til os på ags@ags.dk. Vi besvarer også mails i sommerferien.

Søg om optagelse

Du kan søge om optagelse på AGS på:
www.optagelse.dk
Du kan stadig nå at søge.
Har du brug for hjælp med din ansøgning, eller har du andre spørgsmål, kan du ringe til studievejledningen på AGS på tlf. 74 42 05 01.
I sommerferien på mail til ags@ags.dk

 

 

Adgangskrav

På UddannelsesGuiden kan du læse om adgangskravene for at blive optaget på Stx. Det direkte link til adgangskravene på de gymnasiale uddannelser er:
https://www.ug.dk/6til10klasse/adgangskrav-til-de-gymnasiale-uddannelser.

Optagelse

Der holdes optagelsesprøve den 3. august 2021 kl. 10-14. (mødetidspunktet er kl. 9:30) på Alssundgymnasiet Sønderborg, Grundtvigs Allé 86, 6400 Sønderborg.

Prøven følges op af en optagelsessamtale den 6. august 2021.

Prøven er for ansøgere, der søger efter fristens udløb eller ikke opfylder optagelseskravene til at blive optaget i gymnasiet.

Det er en skriftlig prøve i fagene dansk, engelsk, matematik og fysik/kemi, som varer fire timer.

Hjælpemidler til optagelsesprøven

Det er ikke tilladt at bruge internettet som fagligt hjælpemiddel eller foretage søgninger på internettet, fx ved hjælp af Google. Det er heller ikke tilladt at kommunikere med omverdenen.

Alle øvrige hjælpemidler er tilladte, fx lærebøger, formelsamlinger, ordbøger og noter. Disse hjælpemidler kan enten medbringes på computeren eller på papir.

Det er en forudsætning, at ansøgerne har adgang til lommeregner, ordbøger og det periodiske system.

Ordblinde elever kan få forlænget tid til prøven, og de må benytte de kompenserende hjælpemidler, de har benyttet i grundskolen. Kontakt skolen i god tid, hvis du har brug for særlige hensyn.

Hvis du vil vide mere

Hvis du gerne vil vide mere om de praktiske eller lovmæssige forhold om optagelse, kan du læse nærmere på Uddannelsesguiden, men du er også velkommen til at skrive (ags@ags.dk) eller ringe til os på tlf: 74 42 05 01.

Vi glæder os til at møde dig på AGS!