Velkommen til AGS

Et gymnasium med lidt mere på hjerte

AGS er et alment gymnasium med lidt mere på hjerte! Her spiller den stærke faglighed, det store engagement og det gode studiemiljø optimalt sammen. Vi tilbyder uddannelse med høj kvalitet, lige meget om du er interesseret i science, sprog, samfund eller kreative fag.

Science i verdensklasse - for alle

Vi er et af Danmarks stærkeste sciencegymnasier med mange præmier og udmærkelser i nationale og internationale talentkonkurrencer – og ikke uden grund! AGS er et af de eneste gymnasier med eget professionelt observatorium. Lærere og elever samarbejder om spændende projekter og har blandt andet taget billeder, der er blevet brugt af ingen ringere end NASA. Foruden astronomi i verdensklasse har vi med vores nye fødevarelaboratorium også specialiseret os inden for bioteknologi, og som noget nyt tilbyder vi også informatik. På AGS blander vi science med innovation, så alle får vækket deres nysgerrighed og kan være med til at løse fremtidens udfordringer - også dem, der normalt ikke interesserer sig for naturvidenskab, for på AGS er science praksisnært og til at forstå for alle!

Idræt i en studieretning - kun på AGS

Er du interesseret i idræt, er AGS også det bedste gymnasium til dig. Vi er det eneste almene gymnasium, som af Undervisningsministeriet har fået lov til at lave en studieretning med idræt. Idrætslinjen byder på studietur med adventuresport, friluftsture, sportsarrangementer, gode faciliteter på skolen samt mange ekstra tilbud gennem et tæt samarbejde med vores nabo Idrætshøjskolen Sønderborg.

AGS styrker sprogene

Vores elever klarer sig bedre end landsgennemsnittet til de sproglige eksamener. Sproglige og kulturelle kompetencer er vigtige for os, og derfor har vi igangsat en række initiativer, der skal give de sproginteresserede de bedste betingelser for at få en interessant og brugbar uddannelse inden for sprog. På AGS kommer alle elever på sprogrejser ud over studie-turen. Sprogfagene på AGS giver adgang til forståelse af både dig selv og andre kulturer og åbner en dør til resten af verden, der vil stå åben for dig resten af livet.

Glade elever og de sjoveste fester

Det sociale liv på AGS er blandt de bedste i hele landet ifølge vores seneste elevtrivselsundersøgelse. Vi sørger for, at alle elever rystes sammen på hytteturen i 1.g., og vores helt særlige afslappede og involverende studiemiljø, hvor alle kender alle, placerer AGS i top. Et resultat, vi er meget stolte af – for på AGS skal du have tre fantastiske år! Her er hyggelige arrangementer som fredAGSbar og de bedste fester som fx AGStival, hvor tidens bedste bands og DJs sørger for nogle af byens bedste fester.

AGS er elevernes skole

Derfor er det elever, som præsenterer skolen til forskellige begivenheder, fx AGS Rykker Ud. Vi har endda vores egne lønnede elevskribenter på de sociale medier og et stort korps af elevambassadører. På AGS får du hurtigt et socialt netværk blandt alle skolens elever – også fra andre årgange end din egen, fordi vi laver mange aktiviteter sammen. Det gælder også i de mange frivillige tilbud som fx musik, skolebands og billedkunst eller i skolens elevforening EA, der arrangerer fester. På AGS er der også brug for dig!

Kom og besøg os

ÅBENT HUS
TORSDAG 21. JANUAR 2021
KL. 19.00 - 21.00

Du er også velkommen til at ringe til os og aftale et møde. Vi glæder os til at se dig – indtil da kan du læse mere om os på:

facebook.com/alssundgymnasiet
Instagram: #6400ags