Nyhed

Sciencefestival på AGS for mere end 900 folkeskoleelever

af Kasper C. Larsen

Under temaet ”Den yderste grænse” får grundskoleelever på 5. og 6. årgang fra hele Sønderborg Kommune en helt særlig oplevelse med naturvidenskabelige eksperimenter, når Alssundgymnasiet Sønderborg afholder Dansk Naturvidenskabsfestival (DNF) i næste uge.

Her vil grænser af mange forskellige arter blive sat under lup, i reagensglas og på nye sjove formler, når Science-elever og lærere fra AGS underholder og undersøger bl.a. menneskets, naturens og fysikkens grænser.

”Naturvidenskab skal være vedkommende og inspirerende,” fortæller Line Nissen, der er matematiklærer og arrangør af DNF på skolen. ”Og folkeskoleeleverne må meget gerne opleve, at det både kan være sjovt og til at forstå. Derfor har vi sammen med vores elever arbejdet hårdt på at lave en masse skøre, skæve og sjove eksperimenter og forsøg, hvor grundskoleeleverne selv kan prøve kræfter med naturvidenskaben. Og vi glæder os til at præsentere det!”

Ikke færre end 931 elever fra mere end 20 skoler i Sønderborg og omegn har meldt sig til arrangementet. På landsplan deltager mere end 150.000 på skoler, ungdomsuddannelser, biblioteker, museer, naturskoler og virksomheder, der dedikerer alt fra et par timer til en hel uge til at sætte fokus på science. Naturvidenskabsfestival er non-kommerciel og koordineres af festivalsekretariatet hos Astra – center for læring i natur, teknik og sundhed.

DNF 2016
DNF 2016

Tilbage