Nyhed

Mad gør glad – elever var kokke for en dag

af Kasper C. Larsen

2.g.-eleverne fra biotek-studieretningen fik en lækker oplevelse for smagsløgene, da folkene bag FOOD MAKER-projektet gæstede skolen med potter, pander og masser af lækre råvarer. Nu var det blot op til eleverne at sætte det hele sammen til et dejligt måltid – og den opgave klarede de flot på skolens udekøkkener og grill, der var stillet op til lejligheden.

FOOD MAKER er et projekt i folkesundhed, der vil gøre det nemmere for unge mellem 16 og 28 år at mødes til madaktiviteter og derigennem skabe relationer, fællesskaber og større madglæde.

Kort fortalt handler det om at skabe gode rammer for, at motivationen og engagementet for at lave og nyde mad hos unge styrkes.

Fordelene ved fællesmåltidet handler bl.a. om den gode oplevelse og troen på sig selv og egne evner, samt at man kan håndtere dagligdagsudfordringer som fx at købe ind og lave mad, og at man kan indgå i fællesskaber med andre.

Projektet er inspireret af den amerikanske maker-kultur. De centrale værdier er, at alle kan deltage uanset kompetencer, at der er fokus på den læring, der sker i processen frem for på slutproduktet, og at flere hoveder er bedre end ét.

Læs mere om projektet på http://foodmaker.dk/

Tilbage