Nyhed

Live på AGS 9. april: Når fysikkens stråler helbreder

af Kasper C. Larsen

Tirsdag den 9. april kl. 18.00 åbner vi dørene på AGS for et foredrag om kræft og strålebehandling under titlen ”Når fysikkens stråler helbreder”. Det er professor i medicinsk fysik Kari Tanderup, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, der fortæller om strålebehandlingens oprindelse og fremtid.

Foredraget foregår på AU og streames i auditoriet på AGS. Det er åbent og gratis for alle, og skolen giver også en kop kaffe.

Om foredraget skriver Kari Tanderup:

”Kræft er en alvorlig sygdom, men moderne behandling med kirurgi, stråler og medicin betyder at seks ud af ti kræftpatienter overlever kræft i mindst fem år.

Ved tærsklen til det 20. århundrede stod Marie Curie og Wilhelm Röntgen bag de store videnskabelige gennembrud inden for radioaktiv stråling og røntgenstråling. Mens disse ioniserende stråler er kendt som skadelige for vores helbred, kommer deres opdagelser os til gavn i dag da de samme stråler kan rettes mod kræftceller og helbrede kræft. 

Forskningen giver os løbende ny viden om strålernes virkning på kræft og på vores krop, og du vil høre hvordan forskerne til stadighed udvikler teknologier til at gøre stråler mere fokuserede så flere patienter kan helbredes samtidig med at byrden af bivirkninger mindskes.

Du vil også høre om nyeste skud på stammen: den store, nye danske accelerator som fra 2019 vil tilbyde en række danske kræftpatienter avanceret og mere skånsom strålebehandling med partikelterapi.” 

Så tag dine forældre, søskende eller naboer med, og gør dig klar til et spændende foredrag om kræft og strålebehandling.

Du kan læse mere om foredraget her.

Tilbage