Nyhed

Kom og se verdens største citronbatteri på AGS

af Kasper C. Larsen

2020 er 200-året for H. C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen, og det bliver markeret hele landet over med en lang række arrangementer om den danske videnskabsmands betydning for nutidens elektrificerede samfund.

Tirsdag 28. januar kan man på AGS komme og se verdens største citronbatteri, der er bygget af elever fra gymnasiet med hjælp fra grundskoleelever fra Dybbøl-Skolen og Privatskolen Als. Batteriet er også et forsøg på optagelse i Guinness World Records.

Arrangementet starter kl. 19.00, hvor Ole Mørk Lauridsen, formand for IDA’s Elektrofond, civilingeniør, adjungeret professor, holder et foredrag om ”H. C. Ørsted og opdagelsen af elektromagnetismen”.

Efterfølgende kan man se det 175 meter lange batteri bestående af intet mindre end 2000 citroner, hvorefter det tilmed er muligt at tage dele af batteriet samt en diode med hjem, så man kan lave forsøget i miniformat med sine børn derhjemme.

Arrangørerne har valgt AGS og Sønderborg som officiel repræsentant for HCØ200 i Region Syd. Læs mere på www.hco2020.dk.

Citronbatteriet kommer til at bestå af 2000 citroner og bliver ca. 175 m. langt. Efter udstillingen kan man få lov til at tage "en celle" af batteriet med seks citroner, ledninger og diode med hjem, så man kan lave forsøget med sine børn.

Tilbage