Nyhed

Genåbningen er i gang på AGS

af Kasper C. Larsen

Genåbningen af skoler og ungdomsuddannelser er startet over hele landet, og på AGS har man forberedt sig grundigt på en ”forsigtig” åbning. Det er således kun gymnasiets 3.g.-elever, der må møde fysisk op på skolen, mens 1.- og 2.g.-eleverne fortsat modtager virtuel undervisning på computeren hjemmefra. Samtidig skiftes klasserne til at møde op på et zoneinddelt gymnasium, så der ikke samles for mange af gangen.

Den første ting, der adskiller sig fra en almindelig skoledag, vil eleverne allerede opleve, når de ankommer til AGS. Her er nemlig opsat håndvaske på parkeringspladsen, så alle kan starte dagen med grundig håndvask. Herefter går eleverne ind af separate indgange til den zone på skolen, de skal opholde sig i den pågældende dag. Men selv også her gælder særlige regler.

”Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at eleverne igen kan komme tilbage og få noget, der ligner en rigtig undervisning igen, selvom det stadig ikke er helt det samme. Samtidig er det vigtigt for os at følge myndighedernes anvisninger, så alle kan føle sig trygge ved genåbningen. Både ansatte og elever, men også deres familier derhjemme,” forklarer rektor Jeppe Kragelund.

Han fortsætter: ”Derfor er der en helt række særregler omkring sikkerhedsafstand, hyppig håndvask og afspritning mellem timerne, der også foregår på en sådan måde, at der ikke er samlet mere end 10 elever af gangen. Kantinen er også lukket, og vi hjælper alle hinanden med at huske på god og hensynsfuld opførsel, så det er rart for alle at starte op igen på en stille og rolig måde.”

Denne sommer skal 3.g.-eleverne i hele landet kun op til to skriftlige eksaminer og én mundtlig grundet COVID-19-situationen.

Tilbage