Nyhed

AGS vært for Europæisk Ungdomsparlament

af Kasper C. Larsen

Alssundgymnasiet var for nylig i værtsrollen, da 75 unge fra 11 lande i Europa mødtes til et tredages rollespil, hvor eleverne skulle arbejde med aktuelle europæiske problemstillinger.

I de unges Europa Parlament var emner som fred og sikkerhed, energi/bæredygtighed, udvikling af landdistrikter, smart cities, det digitale samfund, regioner/nationer i Europa og unges indflydelse på de politiske processer på dagsordenen.

Eleverne arbejdede indledningsvist i seks forskellige komitéer, hvor de skulle udforme resolutioner på samme måde som det rigtige Europa Parlament. Komitéernes arbejde skulle herefter til afstemning som love på Parlamentets generalforsamling.

Emil og Victoria fra den samfundsfaglige studieretning deltog i det fire dage lange arrangement – og var begejstrede for erfaringen.

”Det hele var arrangeret meget professionelt og virkelighedsnært,” fortæller Victoria. ”Drengene mødte op i jakkesæt og pigerne i habitnederdele, hvilket gjorde at man hurtigt fik en fornemmelse af en professionel og respektfuld stemning. Man skulle også tiltale hinanden som i Europaparlamentet med "the delegate of Denmark" og "Mr. Presiden", og alle etikettereglerne bidrog til, at opgaven blev taget meget seriøst.”

Emil supplerer: ”Både fagligt, socialt og som et spændende afbræk fra dagligdagen fungerede dagene virkelig godt. Jeg fik selv en helt ny respekt for politikernes arbejde. Det kræver virkelig, at man sætter sig godt ind i tingene for at kunne diskutere på det her niveau.”

”Jeg fik også min interesse for det politiske arbejde bekræftet,” slutter Victoria. ”Ikke mindst på europæisk niveau.”

Tilbage