Nyhed

AGS søger ny rektor

af Kasper C. Larsen

Rektor til Alssundgymnasiet Sønderborg

Brænder du for ledelse, og formår du at skabe et inspirerende miljø for både ansatte og elever? Formår du derudover at skabe gode relationer både internt og eksternt, så er du måske den kommende rektor til Alssundgymnasiet i Sønderborg.

Alssundgymnasiet søger en ny rektor, som har lysten til at lede et mindre gymnasium med 45 lærere, tre pædagogiske ledere, 15 tekniske medarbejdere og ca. 470 elever (5-6 spor). Gymnasiet kendetegnes ved en stærk forankring i Science og ønsker at styrke og videreudvikle Culture-delen og den nye studieretning med idræt. Der arbejdes med en ud-af-bogen-pædagogik, som indebærer en stor inddragelse af lokalområdet ved praktisk anvendelse af elevernes viden og at skabe oplevelser for livet.

Hvorfor Alssundgymnasiet?

På Alssundgymnasiet får du som ny rektor en bred og spændende rolle, hvor du skal anvende en bred vifte af kompetencer inden for kommunikation, ledelse og pædagogik for at lykkes i jobbet. Skolen har glade og lærevillige elever, der søger skolen pga. trygheden og det faglige niveau. Mange af skolens elever deltager i konkurrencer og arrangementer ved andre institutioner, men bruger også meget tid på forberedelse, fester og fritidsarbejde. Derudover byder Alssundgymnasiet på mange kvadratmeter, hvor der er højere til loftet end de fleste andre steder.

Du kan se eleverne præsentere gymnasiet i denne lille præsentationsvideo.

Kompetencer og egenskaber

Den nye rektor skal både være en stærk kommunikator (internt og eksternt) og en stærk leder, der giver plads til en dygtig og meget engageret medarbejderstab.

Du skal være i stand til at inspirere og begejstre elever såvel som personale (fagligt og pædagogisk).

Skolen står over for en spændende renovering, der skal bidrage til at skolen – sammen med bl.a. en stærk faglig profil – er og forbliver et naturligt og attraktivt uddannelsesvalg for unge i området.

Du:

- har undervisningserfaring (stx-niveau)
- har ledelses-/rektorerfaring (gerne fra gymnasieverdenen)
- er leder med synlighed, nærvær og naturlig respekt
- har evnen til at navigere i en skoleverden med politiske, pædagogiske og økonomiske rammer og udfordringer
- er netværksskabende i diverse netværk og i lokalsamfundet, som indebærer, at du kan skabe og vedligeholde relationer
- trives i et miljø med stor nærhed til elever og personale
- motiveres af både at favne helheden og den daglige styring
- bor eller ønsker at bosætte dig i lokalområdet

Som rektor refererer du direkte til bestyrelsen. Du vil skulle stå i spidsen for Alssundgymnasiet og dermed være overordnet ansvarlig for den pædagogiske, faglige, administrative og økonomiske drift. Du skal være drivkraften og garanten for, at skolens visioner og værdier implementeres og videreudvikles.

Alssundgymnasiet Sønderborg lægger vægt på mangfoldighed. Alle uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Tiltrædelse

Snarest muligt efter aftale.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte bestyrelsesformand Jens Jørgen Nielsen på telefon 24280382.

Ansøgninger sendes til Jens Jørgen Nielsen på følgende mail: jjn@linak.com.

Ansøgningsfrist er den 30. august 2018, og vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i september måned.

Læs mere om Alssundgymnasiet på www.ags.dk

Tilbage