Nyhed

AGS til finale i national sprogkonkurrence

af Kasper C. Larsen

AGS deltog for nylig i den landsdækkende sprogkonkurrence iLcompetition – også kendt som sprogolympiaden - hvor i alt 3000 elever fra grundskole og gymnasierne dystede på viden om sprog og kultur i England, Tyskland, Frankrig og Spanien.

AGS deltog med 16 elever i den spanske kategori, hvor de klarede sig særdeles flot i den indledende kvalifikationsrunde. Her skulle man i en onlinetest besvare 24 spørgsmål om paratviden i spansktalende landes historie, geografi, kultur og sprog. Heraf udregnedes gennemsnittet blandt de fem bedste elever, hvilket gav AGS en flot placering som værende blandt de seks bedste gymnasier i Danmark.

Af de fem dygtige AGS-elever blev Sara Elbæk Rasmussen fra c18 og Henriette Hovesen fra b19 udvalgt til finalen på Falkonergårdens Gymnasium i København, hvor de skulle dyste ”live” mod eleverne fra de andre gymnasier. Der blev stillet 21 spørgsmål og givet 12 sekunders betænkningstid til at nedskrive svaret, som skulle vises til  en større dommerkomité. Sara og Henriette fik i alt 16 flotte point, der imidlertid kun rakte til en 5.-plads. Eleverne fra Rysensteen Gymnasium var nemlig særdeles skarpe på dagen og fik sejren i hus med imponerende 19 point.

Tillykke til Sara og Henriette med deres flotte finaledeltagelse.

Tilbage