Nyhed

AGS fik besøg fra Ghana

af Kasper C. Larsen

AGS fik i denne uge besøg af to elever og en lærer fra Saint Mary’s High School i Ghana. De besøgte Danmark i forbindelse med projektet ”Global Camp”, hvor unge fra danske UNESCO-skoler mødes med unge fra skoler i syv andre lande for at diskutere, hvordan FN’s verdensmål kan bidrage til at skabe gode livsbetingelser for dem selv og andre.

17-årige Manuella Coffie og Estella Quaye var privat indkvarteret hos to AGS-elever under deres besøg i Sønderborg. Torsdag besøgte de gymnasiet for blandt andet at møde elev- og miljørådet og ikke mindst for at opleve en dansk gymnasieelevs hverdag. En oplevelse, der var præget af en varm og imødekommende gæstfrihed, ifølge Manuella: ”Jeg vidste slet ikke, hvad jeg skulle forvente, men da jeg trådte ind til mødet med elevrådet og blev mødt af ti kæmpestore smil, vidste jeg, at det ville blive rart at være her.”

På AGS skulle de danske og ghanesiske elever med afsæt i deres respektive lande og lokale forhold drøfte, hvordan man kan lave bæredygtige løsninger på vores samfunds udfordringer. Men der blev også tid til small-talk, grin og udveksling af lokale dansetrin. Om AGS fortæller Manuella: ”Det første, jeg lagde mærke til, var de mange åbne sind, jeg blev mødt med. Dernæst hvor i stor udtrækning ytringsfriheden rækker for unge studerende. Her kan man sige, hvad man vil – om alting. Det virker, ligesom resten af landet, som et sted, hvor alle har stor tillid til hinanden.”

De otte lande, der deltager i Global Camp er Danmark, Ghana, Sydafrika, Serbien, Libanon, Spanien, Tyrkiet og det tidligere Dansk Vestindien (USVI)).

Tilbage