Nyhed

AGS-elev vinder 3.-plads i national sprogkonkurrence

af Kasper C. Larsen

Sofus Ferdinand Hindø fra den sproglige studieretningsklasse på AGS vandt en flot 3.-præmie i den landsdækkende sprogkonkurrence International Language Competition (ILC).

ILC er en sprog- og kulturkonkurrence i moderne sprog for grund- og gymnasieskoler. Det er et samarbejde mellem ItsLearning og Mundolingue. Det primære formål med konkurrencen er at opmuntre elever til at beskæftige sig med sprog igennem en øget interesse og kendskab til fremmede landes kultur, historie og samfundsforhold.

Sofus vandt 3.-pladsen i kategorien ”Modersmål: tysk”, hvor han var oppe imod elever fra landets resterende gymnasier. Tysk har altid fyldt meget i Sofus’ liv, forklarer han. ”Jeg gik i tysk børnehave og tysk skole op til tiende klasse." Men det er nu ikke sådan, at han taler tysk derhjemme hver eneste dag. "Selvom min mor er fra Tyskland, bliver der faktisk kun snakket dansk herhjemme,” forklarer han.

Konkurrencen foregik grundet COVID-19 online, og bronzevinderen blev meget overrasket, da beskeden om 3.-pladsen flere dage efter blev overrakt ham af klassens tysklærer. 

Det var også meget rørende, at min lærer, klassekammerater og selv rektor fejrede mig sådan,” lyder det fra Sofus, der gerne vil takke sin tysklærer. ”Med Kate blev det til mange lærerige og sjove timer. Vi blev ret hurtigt gode til grammatikken, og det er fedt at være i en sproglig klasse, hvor man altid kan hjælpe hinanden.

Hvorfor tror du, det er vigtigt at kunne et sprog?
Det er da en mega sej færdighed at have, om man så bruger sit tysk til at fyre nogle vittigheder af syd for grænsen, eller om man gør brug af de mange jobmuligheder, som faget bringer. Sprog er altid godt at have med i bagagen.

Tilbage