Nyhed

AGS-elev får kunstværk på museum

af Kasper C. Larsen

Emma Philip Otten har fået sit værk, ”Tanker om fugle i bur”, gennem et nåleøje i Billedkunst- og Designlærerforeningens årlige konkurrence, også kendt som ”Kørners Kunstkonkurrence”.

Sammen med 30 andre får hun derfor lov til at udstille sit værk på Vejle kunstmuseum. Dommerkomiteen har udvalgt installationen blandt 450 indsendte værker.

”Da jeg så beskeden fra Troels (Billedkunstlærer på AGS - red.), og at første linje sagde tillykke, begynde mit hjerte at banke hurtigere,” fortæller Emma. ”Og så skrev han, at mit værk var blevet udtaget og skulle udstilles. Jeg blev vildt glad og også lidt stolt af mig selv. Det er nemlig en drøm, jeg altid har haft, at få et af mine kunstværker udstillet på et rigtigt museum. Det er en stor ting for mig, da jeg bruger rigtig meget af min tid på at tegne, male og lave kunst, så jeg var meget lykkelig”.

Årets tema i konkurrencen var rum. Om sit værk fortæller Emma:

”Mit rum er et stort bur, hvori jeg har hængt fugle, hvis form skulle ligne et menneske. Fuglene symboliserer tanker og dagdrømme, som de fleste har i løbet af en dag. Jeg havde denne tanke om, at hvis vores tanker bare fik lov til at "flyve væk" og ikke havde noget fast eller konkret at binde sig til, så ville vi alle forsvinde væk i drømme og fantasiverdener. Tanken om at leve i en drømmeverden lyder måske rar nok det meste af tiden, og måske særligt nu med corona-virussen, men det kan ikke lade sig gøre, da vores tanker også fastholdes af det "rum", der er vores krop og underbevidsthed.”

Emma var meget glad for at have Billedkunst i 1.g.

”Vi arbejdede med mange forskellige emner og med forskellige materialer, og så hjælper det jo også lidt, når jeg har haft så god en billedkunstlærer som Troels. Jeg synes man skal vælge billedkunst, hvis man synes det er hyggeligt at være kreativ. Man skal slet ikke bekymre sig, om man tegner eller maler godt nok. Der er plads til alle.”

Pga. corona-situationen er ferniseringen på Vejle Kunstmuseum aflyst, og Emmas værk kan i stedet opleves for første gang på Kastrupgårdsamlingen 27. august, hvorefter det besluttes, hvad der videre skal ske med vinderværkerne.

Tilbage