Nyhed

AGS åbner for alle elever på onsdag

af Kasper C. Larsen

Rektor Jeppe Kragelund har den seneste uge deltaget aktivt i debatten for at få genåbnet gymnasierne for 1. og 2. g'erne. I dag blev det en realitet. Foto: DR TV-Avisen 21/5

Sent i går aftes blev Regeringen og Folketinget enige om udvidelsen af fase 2 i genåbningen af Danmark.  Den nye aftale omfatter også landets ungdomsuddannelser, og det betyder, at også AGS kan slå dørene op for alle eleverne onsdag 27. maj.

”Det er en meget glædelig nyhed for alle 1. og 2. g’erne, som med rette var ved at føle sig glemt,” siger rektor Jeppe Kragelund. ”Grænsen var simpelthen ved at være nået. Lærerne har været virkelig gode til lynhurtigt at omstille undervisningen til det virtuelle, men selv de mest kreative indslag på en computerskærm kan ikke erstatte klasseværelsets nærvær og gode relationer.”

”Hvis jeg skulle sige til de unge mennesker, at vi først ses igen til august, tror jeg, skoleåret ville virke helt meningsløst for mange af dem. Nu kan jeg sige, at vi ses på onsdag. Det kommer til at betyde en forskel for mange af dem, er jeg overbevist om,” forklarer Jeppe Kragelund.

Skoledagen bliver selvfølgelig ikke helt det samme, som før coronakrisen startede, for der skal stadig tages særlige hensyn. Og det er vigtigt for rektoren at understrege, at AGS er helt klar til at løfte opgaven med alle de forholdsregler, det indebærer.”

”Onsdag morgen vil vi også sætte alle 1. og 2. g’erne ind i sundhedsmyndighedernes retningslinjer, vi allerede har etableret for 3. g’erne. Vi har installeret håndvaske på skolens parkeringsplads, eleverne har deres egne indgange, og der vil fortsat være 1-metersregel og håndsprit mange steder, så risikoen for at igangsætte nye smittekæder minimeres, ” slutter rektoren.

I dette link til TV-avisen på DR kan du se Jeppe Kragelund blive interviewet om genåbningen af AGS (spol frem til 00:15:40).

Skolen vil i løbet af mandag og tirsdag informere alle elever og lærere om skema og de øvrige praktiske omstændigheder i forbindelse med genåbningen.

Tilbage