Ny elev - fortsat

Ny elev - fortsat

Når du møder på AGS, begynder du din tid med et introduktionsforløb, hvor du blandt andet får besøg i din klasse af skolens rektor, studievejledere, skolens læsevejleder og IT-pædagoger, så du allerede fra første dag kan finde rundt både på skolen og på skolens hjemmeside og intranet.

Intro-forløbet afsluttes med en superhyggelig hyttetur til Christianslyst lejrskole i Tyskland. Du rejser med dine klassekammerater og en anden 1.g klasse, så der er mulighed for at få mange nye venner. Turen varer halvandet døgn, og der er altid en masse sjove aktiviteter, som intro-værter fra 2.g planlægger og styrer. Alle 1.g klasser får nemlig 2-3 intro-værter fra en 2.g klasse - og de er der for at hjælpe med at svare på alle dine spørgsmål om skolen.

Du og din klasse får også to teamkoordinatorer (klasselærere), som tager hånd om mange praktiske ting, og du kan også altid spørge dem om det, du er i tvivl om.

Derudover har vi i hele 1.g en studietime, hvor du får gode, brugervenlige studie- og lektietricks. I studietimen vil du møde nogle af dine egne lærere, men også vores studievejledere og IT-pædagoger kommer ind i din klasse og introducerer dig til nyttige redskaber til din forberedelse af den daglige lektie, og til de opgaver som du skal skrive mens du går hos os. I studietimeforløbet er der også klassens time, hvor I sammen med jeres teamkoordinatorer evaluerer jeres start og jeres oplevelser af AGS. Studietimen fungerer simpelthen som en overordnet introduktion til gymnasielivet.

Du er altid velkommen til at få en snak med en af de tre studievejledere, hvis der er noget der falder dig svært eller går dig på. Træffetiderne kan du finde her på hjemmesiden.

Vi véd, at overgangen til gymnasiet er ikke altid let. Kravene er større, lektierne lidt sværere, men dine teamkoordinatorer og studievejlederne er klar til at hjælpe dig på rette vej, og vi vil gøre rigtig meget på AGS, for at du rammer formen med det samme. Da vi véd, at god opbakning hjemmefra ofte gør overgangen lettere, tilbyder vi også forældrekonsultation i løbet af november, i 1.g. Her har vi også en orienteringsaften om studieretningsvalget.

Hvis du gerne vil lære skolen lidt at kende, kan du surfe rundt på hele hjemmesiden – måske kan du begynde her og på ovenstående overskrifter få mere at vide om hvilke studieretninger, vi udbyder, du kan læse om brobygning fra folkeskolen, og om hvordan man søger om optagelse i gymnasiet. Skolens liv viser dig alle de mange frivillige aktiviteter og muligheder, du kan engagere dig i. Frivillig idræt og musik, filmklub og elevråd – alt sammen spændende tilbud, som supplerer undervisningen og giver gode rammer om et ungdomsliv. Har du lyst til at besøge skolen, kan du altid få en aftale i stand ved at kontakte skolen på e-mail: ags@ags.dk.

Se også galleri og nyheder på din vej rundt på hjemmesiden, så du kan få en fornemmelse af, hvad vi laver på vores skole.

God fornøjelse! – og tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål.