Musik A, engelsk A

Musik A, engelsk A

Klik på billedet for at se alle studieretningens fag

Lytter du til musik, eller spiller du et instrument? Har du blot den mindste interesse for musik, burde du overveje at gøre musikken til en del af din gymnasiale rejse. En kreativ studieretning med musik og engelsk på AGS styrker både fællesskabsfølelsen og din personlige udvikling - og giver dig samtidig redskaber og evner uden for skolen.
Musik i gymnasiet giver et helt særligt sammenhold i klassen. I trygge rammer styrker faget din evne til at turde at stå frem – en kompetence, du kan bruge både personligt og arbejdsmæssigt hele livet.

Musik på AGS er meget mere end blot at lære noder. Her får du muligheden for at synge og spille, samt at optræde til forskellige arrangementer på og uden for skolen. Vores musikfaciliteter er rigtig gode og moderne, og som elev får du lov at låne instrumenter og øvelokale, som det passer dig - også uden for skoletiden.

I musikfaget arbejder vi med alt fra Beatles til Beyoncé, fra Kim Larsen til KATO, fra Metallica til Mozart. Du får i vid udstrækning lov til selv at bestemme, hvilken musik du vil arbejde med, og hvordan du løser opgaverne med den. Når du samtidig lærer at se sammenhængen mellem musik og det engelske sprog og kultur, bliver musikken meget mere relevant og interessant: Hvad betyder teksterne? Hvordan er de bygget op? Hvordan hænger teksternes budskab sammen med musikken?

Her lytter vi til musikken, og vi aktiveres på en anden måde. Musiklinjen giver på den måde en særlig faglig afveksling og et mere varieret gymnasieforløb, hvilket mange af vores elever har været glade for.

Studieretningen kan kombineres med mange spændende valgfag, ligesom et andet fremmedsprog kunne supplere studieretningens fokus på kulturforståelse. Det kunne også være noget helt tredje – valget er dit - se en oversigt over alle dine fag i studieretningen her. 

Husk i øvrigt, at du først skal vælge studieretning, EFTER du er startet på AGS.


”Musik styrker sammenholdet i
klassen og har givet mig mere selvtillid”.

Abirami Suganthan
Musikelev på AGS