Musik A, Engelsk A


”Musik styrker sammenholdet i klassen og har givet mig mere selvtillid”.
Abirami Suganthan, musikelev på AGS


 

Musik er meget mere end at lære noder. Musik i gymnasiet giver et helt særligt sammenhold i klassen, og faget styrker din evne til at turde at stå frem – en kompetence, du kan bruge både personligt og arbejdsmæssigt hele livet. Og når du samtidig lærer at se sammenhængen mellem musik og det engelske sprog og kultur, bliver musikken meget mere sjov, relevant og interessant.

Forestil dig for eksempel at træde helt ind i Lucas Grahams univers. Hvad betyder teksterne? Hvorfor har han bygget dem op på den måde? Hvordan hænger teksternes budskab sammen med musikken? Ville de fungere lige så godt på dansk? Analyser kan give dig mange svar – men også det at skrive selv er lærerigt for mange. Hvordan ville forskellige melodier fx påvirke dig, hvis du skulle skrive en sangtekst? Hvilke elementer skulle en ny julesang – en christmas carol – indeholde, hvis du måtte bestemme? Hvilken melodi ville passe bedst til din tekst?

På AGS er musikfaciliteterne rigtig gode, og det er altid muligt for eleverne at låne instrumenter og øvelokale, også uden for skoletiden. Som musikelev får du muligheden for at spille til mange forskellige slags arrangementer på skolen, og du får i vid udstrækning lov til selv at bestemme, hvilken musik du vil arbejde med, og hvordan du løser opgaverne med den. Du kan fx lære at sætte forskellige stykker sammen i ”mashups” eller måske ligefrem at komponere dine helt egne toner.

En kreativ studieretning med musik og engelsk er ikke blot godt for fællesskabsfølelsen og din personlige udvikling, det giver dig også nogle evner til at se mulighederne for, hvad musik og kreativitet kan bruges til i verden uden for skolen. Evner, der aldrig går af mode.

Netop derfor kunne Innovation måske være et spændende valgfag at kombinere denne studieretning med, ligesom et andet fremmedsprog kunne supplere studieretningens fokus på kulturforståelse. Det kunne også være noget helt tredje – valget er dit - se en oversigt over alle dine fag i studieretningen her

Husk i øvrigt, at du først skal vælge studieretning, EFTER du er startet på gymnasiet.

Adgangskortet.dk

På dette link kan du danne dig et overblik over, hvilke videregående uddannelser studieretningerne giver adgang til.