Engelsk A, fransk A, tysk B


”At komme ned og tale sproget med de indfødte gav mig et helt nyt perspektiv på landet og kulturen".
Mads Sørensen, elev på sproglig studieretning”Eventyrlystne” er et af de ord, elever på studieretningen med flere sprog ofte bliver beskrevet med. Det er i hvert fald kun godt, hvis man er interesseret og nysgerrig efter at lære andre kulturer at kende. Den sproglige studieretning kan mange ting: den viser dig sider af steder og mennesker, du ikke har mødt før – den åbner verden for dig på en helt ny måde, fordi du vil opleve, hvor anderledes det er at rejse, når du kan tale sproget – og så imødekommer den en stadig mere efterspurgt vare af dansk erhvervsliv: at fremtidens medarbejdere kender til kulturer og sprog i andre lande end deres eget.

Sprogfag er meget mere end oversættelse og grammatik. De er også fag, der øger din forståelse for kultur i en bred forstand. Du lærer at forstå baggrunde for indvandring og integration, for politiske og økonomiske fællesskaber, og for at film, bøger og ikke mindst internettet gør verden både større og mindre på samme tid. Vi er alle blevet verdensborgere, og det er måske mere end nogensinde før blevet absolut nødvendigt, at vi forstår hinanden bedre.

Alle kender det engelske sprog – men hvor godt kender du den engelsksprogede kultur? Hvis du har set en tv-serie, har du sikkert også lagt mærke til, at heltene er forskellige i danske og amerikanske serier. Hvorfor er de det? Er britisk noget helt andet end amerikansk? Og hvad tror du, den danske kultur er mest påvirket af?

 

Du ved måske, at Tintin egentlig taler fransk og er fra Belgien, men vidste du også, at man desuden taler fransk i Luxemburg og i andre dele af verden, bl.a. i Afrika, Nordamerika og Sydøstasien? Frankrigs historiske og kulturelle betydning er større, end de fleste tror, og som følge heraf tales der stadig fransk i mange internationale organisationer. Franskfaget lærer dig at begå dig i den store verden – og selvfølgelig i en af de smukkeste af alle byer, Paris.

Sønderborg ligger tæt på grænsen til Tyskland, og på AGS plejer vi også at komme helt tæt på vores store nabos kultur, som har påvirket os igennem århundreder, og som stadig er en af vores vigtigste handelspartnere. Tysk er så meget mere end kasus – det er også en af nøglerne til at forstå Europas fortid og fremtid.

Den sproglige studieretning med tre sprog ruster dig netop stærkt til fremtiden. At være dansker er også at være europæer og verdensborger, og når man møder den store verden, lærer man også sig selv bedre at kende. På AGS har vi en lang tradition for at rejse meget ud – både på sprogskoler, udvekslingsture, studieophold og individuelle kulturrejser. Oplevelse fremmer nemlig forståelsen.

Den sproglige studieretning er den eneste, der ikke kræver matematik og et naturvidenskabeligt fag på B-niveau. Se dine muligheder for valgfag her.

Husk i øvrigt, at du først skal vælge studieretning, EFTER du er startet på gymnasiet.

Elevvideo af studietur til Berlin