Cultureevents på AGS

Berlinmurens fald

Da tyskerne fejrede 25-årsdagen for Berlinmurens fald, kunne det også opleves på AGS, hvor hele skolen var på den anden ende i en anderledes og inspirerende Culture-dag. 
Ved indgangen stod en kampvogn parkeret. Skolens øst- og vesthus var delt af en grafittimalet mur. Var man fanget på østsiden, var det ikke nemt at komme til det forjættede land i vest. Lærerne var iklædt uniform og tjekkede nidkært alle elevers papirer, hvis de havde i sinde at krydse grænsen. Velkommen til Berlin anno 1989.

Se flere billeder fra temadagen her

Yahya Hassan på besøg

Se flere billeder fra besøget her

Yahya Hassen besøgte AGS eskorteret af politi og PET og fortalte hele skolen om sit liv som statsløs palæstinenser, sit forhold til islam og om sin digtning. Arrangementet indgik i AGS' kulturdag for 3.g'erne, hvor de først beskæftigede sig med Yahya Hassans digte og siden arbejdede med temaet religion og tro. 38 grupper afleverede afslutningsvis et foto, som illustrerede gruppens syn på et HÅB for fremtiden.

AT med Urban Art

1g'ernes første tværfaglige projekt, også kendt som AT1, blev et lille Cultureprojekt under navnet "Urban Arts", hvor skolen havde besøg af "Phax" – en dygtig danser/performer, som er en del af breakdance-gruppen "Freestyle Phanatix". 
Phax holdt et oplæg for hele første årgang omkring hiphoppens historie. Han gav også prøver undervejs på sin dansekunnen, som spændte lige fra electric boogie til breakdance.

Se flere billeder fra besøget her