Biologi A, kemi B


Biologi i studieretningen giver dig et virkeligt stort indblik i alle aspekter af menneskekroppen og naturen – og så får man mulighed for at se det med egne øjne i stedet for kun at sidde og læse bøger hele tiden”.
Patrick Schwebel, elev på studieretning med biologi

 

Synes du, det er spændende at forstå, hvordan kroppen fungerer – teoretisk og praktisk – er dette studieretningen for dig. Hvordan er din krop opbygget, og hvorfor virker den egentlig så godt? På AGS tager studieretningsfaget biologi udgangspunkt i dig selv. Du laver forsøg og tester din egen krop, som fx kunne være at måle dit stofskifte, din muskelstyrke eller din lungevolumen – og du får også mulighed for at se på, hvordan forskellige livsstile påvirker din sundhed – fx igennem måling af effekterne af rygning, alkohol, kaffe og energidrikke.

Kemi hjælper dig med at svare på de mange spørgsmål, fordi du lærer at forstå de biokemiske processer i kroppen. Det giver dig et bedre fundament for at diskutere sundhed – bl.a. ved hjælp af kendskab til miljøkemi, hvor man kigger på, hvordan mennesket og andre organismer påvirkes både af kemikalier og andre levende organismer i miljøet.

Biologi-kemi er en studieretning med en praktisk tilgang, hvor man ikke kun sidder i klasseværelset og tager noter. AGS har tradition for at tage på friluftstur, hvor man sammen med sin klasse kommer tættere på naturen – og hinanden. Det er også her, vi plejer at dissekere organer, besøge økologiske landmænd, konkurrere i Drughunter-konkurrence, deltage i BiologiOlympiade og tage på klassetur til Østersøen i forlængelse af skolens engagement i Baltic Sea Project, som du kan læse mere om her.

Man kan selv vælge at præge sin studieretning. For de aktive er idræt et helt oplagt valgfag, og på AGS er faciliteterne optimale, dels fordi skolen ligger tæt på skoven og vandet, men også på grund af vores to idrætshaller og det meget store grønne udendørsareal, hvor der er god plads til at udfolde sig, som man vil. Desuden har skolen indkøbt helt nye mountainbikes, som er sjove til både korte og længere ture.

Betragter du ikke dig selv som den meget aktive type, men derimod mere interesseret i biologi og kemi på grund af en interesse for menneskets indre, vil psykologi måske mere være valgfaget for dig. Psykologi supplerer nemlig biologien og kemien helt perfekt og kan være den afgørende brik til at forstå, hvordan vi mennesker er skruet sammen.

Valgfaget kunne også være noget helt tredje – valget er dit. Se en oversigt over alle dine fag i studieretningen her.

Husk i øvrigt, at du først skal vælge studieretning, EFTER du er startet på gymnasiet.

Adgangskortet.dk

På dette link kan du danne dig et overblik over, hvilke videregående uddannelser studieretningerne giver adgang til.