Idræt for alle

AGS tilbyder sport og motion i fantastiske omgivelser

- for motionister, entusiaster, Team Danmark- og ganske almindelige STX-elever! 

Som elev på AGS vil du af vores engagerede idrætslærere blive udsat for en idrætsundervisning, som er spændende, anderledes og sjov. Dette er ikke mindst muligt på grund af skolens attraktive idrætsfaciliteter og samarbejdet med Idrætshøjskolen Sønderborg.

Idræt på AGS er for alle, men hvis du er elitesportsudøver eller Team Danmark-elev sammensætter vi dit skema, så det passer optimalt sammen med din sportsgren. Mathias er fx klatrer og Team Danmark-elev på AGS. Han har valgt studieretningen med idræt, bl.a. pga. den fleksibilitet, skolen giver ham.

"AGS giver mig mulighed for bedre sammenhæng i hverdagen som Team Danmark-elev."
Mathias Rask Junker

Vi råder over to store haller og et fitness/styrke-center, som giver mange muligheder for forskellige idrætsgrene, og så er der aldrig pladsmangel i indesæsonen. I udesæsonen har vi et kæmpe græsareal, som vi benytter til bl.a. fodbold, flagfootbal, ultimate og andre sjove idrætsgrene. Herudover har vi tre streetbasket-baner og to beachvolleyball-baner.

 

Vi har desuden 36 mountainbikes, som vi bruger til at køre i den nærliggende Sønderskov og på Spang Mountain-bikebane, og når vi er på frilufttur. Andre fag benytter sig også af cyklerne til lokale ekskursioner.

Heldigvis ligger vi også tæt på stranden, Idrætshøjskolens faciliteter og Sønderborg atletikstadion, der kan give endnu mere afveksling i tilbuddene. På AGS er der med andre ord enestående gode muligheder for at dyrke sjov og lærerig idræt. I timerne og i fritiden.

Gratis adgang til fitness

Vores fitness-center er til fri afbenyttelse for skolens elever, og du får et introduktionskursus til faciliteterne, når du starter på AGS.

Mange stævner, ekskursioner og events

På AGS er der både frivillig idræt til motionisterne og konkurrencer til de mere ambitiøse. Skolen deltager i forskellige sportsarrangementer såsom fodbold, håndbold og volleyball-stævner, hvor vi ofte gør en god figur. Til vores store fødselsdagsfest arrangerer vi stafetløb mod de andre ungdomsuddannelser, og vores rohold dyster traditionen tro også mod Statsskolen på Alssund, når det er naboernes fødselsdag.

Det er også en tradition, at vi stiller op til det årlige kulturnatsløb, som finder sted i august måned. Desuden vil der internt på skolen blive afholdt forskellige stævner i årets løb såsom AGS-CUP i fodbold, volley-, bordtennis- eller badmintonturneringer, hvor lærerne altid stiller op, selvom de ikke altid kan følge med :D

Vi håber, du har lyst til at være en del af den gode idrætsstemning på AGS!