Biologi A, idræt B, kemi B

Biologi A, Idræt B, Kemi B

Klik på billedet for at se alle studieretningens fag

AGS har igennem flere år lagt kræfter i at udvikle forløb til studieretningen, som tilgodeser alle typer af elever. Både dem, der bedst kan lide at komme ud og prøve tingene på egen krop, og dem der gerne vil forstå sammenhængene bag. På idrætsstudieretningen vil du opleve et stærkt sammenhold mellem elever, der er vilde med idræt, samt en masse spændende ekstraordinære aktiviteter og ekskursioner.
I 1.g er der friluftstur, hvor du får mulighed for bl.a. at køre på mountainbike, løbe orienteringsløb, lave mad over bål, lave feltundersøgelser og overnatte i naturen – en god måde at lære sine nye kammerater bedre at kende på, endda mens man lærer noget.
I 2.g tilbyder vi et studieturskoncept, vi har haft rigtige gode erfaringer med igennem flere år: en 9-dages tur til Korsika under temaet ”Adventure”, hvor vi undersøger ekstremsporten igennem en både fysiologisk og psykologisk forståelse af kroppens muligheder og begrænsninger. Her vil du typisk prøve ting som adventureløb, canyoning, klatring, rappelling og moutainbiking i Korsikas smukke bjerglandskaber.

Også i 3.g har eleverne typisk også en friluftstur, fx med kanosejlads og yderligere feltundersøgelser efter den enkelte klasses interesse og faglige fokus. Desuden tager skolen ofte til stævner og konkurrencer, når chancen byder sig – og vi plejer også at gøre en ret god figur.

Den tætte kobling mellem de fysiske undersøgelser og den teoretiske bearbejdning betyder også, at skolen de seneste år har opgraderet faciliteter og måleudstyr. Fx kan vi inddrage blodlaktat- og blodglukosemålinger både i vores eget fitnessrum og i felten. I det etablerede samarbejde med fysik i 1.g arbejdes der med optimering af saltospringet i minitrampolin. Via highspeedkamera og videoanalyseværktøjet i LoggerPro anvendes din viden fra fysik til at optimere saltospringet. I faget kemi får du den nødvendige baggrundsviden til at forstå dine undersøgelser i biologi og idræt.

AGS har desuden valgt at indgå i et forpligtende samarbejde med både Humlehøjskolen og Idrætshøjskolen Sønderborg om udveksling af alt fra gode ideer over materialer og faciliteter til elever, der underviser elever skolerne imellem. Tanken er at bygge bro mellem alle idrætsinteresserede generationer i Sønderborg. Det betyder for dig, at du kan prøve mange alternative idrætsaktiviteter, fx bueskydning, kajak og klatring; at du kan lære en masse om idræt og formidling ved at tilrettelægge en undervisningstime for folkeskoleelever, eller at du kan tage på besøg hos de større elever på idrætshøjskolen for at høre mere om, hvordan idrætten er så meget mere end boldspil og også har betydning for krop, sjæl og samfund.

Men også på hjemmebane har AGS meget at byde på. Vi råder over en 800 m2 idrætshal, en 375 m2 idrætssal, 28.200 m2 grønne udendørsarealer med streetbasket, beachvolley og atletikbane. Du får gratis adgang til fitnessrummet i din fritid, og skolen har netop indkøbt 36 nye mountainbikes, som du kan køre på ved den nærliggende skov og strand.


AGS kan som det eneste almene
gymnasium (stx) i Sønderjylland 
tilbyde en studieretning med idræt.
Hvis du vil kombinere din studenter-
eksamen med idræt og møde mange
andre sportsinteresserede, er AGS
lige stedet for dig!

 

Studietur til Korsika