Matematik A, fysik A/B, kemi B

Matematik A, Fysik A/B, Kemi B

Klik på billedet for at se alle studieretningens fag

AGS har længe haft en markant naturvidenskabelig profil. Du mærker det på både lærernes og elevernes engagement i den daglige undervisning, men også på skolens flotte science-faciliteter: Naturfagshuset, skolens computerfjernstyrede observatorium og andre speciallaboratorier. Rammerne giver dig de bedste muligheder for at få et dybere indblik i den naturvidenskabelige tankegang og metode – og skolen har da også en tradition for at klare sig bemærkelsesværdigt godt i landsdækkende konkurrencer som fx Unge Forskere.

Matematik på A-niveau giver dig redskaberne til at forstå fysik og kemi bedre. Fysik og kemi giver dig eksemplerne på, hvordan matematikken kan anvendes. Samspillet mellem fagene er helt naturligt – det ene hjælper dig til at forstå det andet bedre – og ikke kun i klasselokalet. Du vil nemlig også lære at omsætte din viden til praksis, når undervisningen handler om emner som fx alternativ og konventionel energiproduktion - eller måske universets størrelse eller rejser til månen.

Med den naturvidenskabelige studieretning bliver du også i stand til både at nuancere og hæve niveauet i samfundsdebatten om højaktuelle problemstillinger som fx klimaspørgsmålet – eller er du opfindertypen, er det måske dig, der kommer på de gode ideer til vores innovationskonkurrencer, hvor vi ofte samarbejder med firmaer og institutioner i lokalområdet om at finde løsninger til fremtidens teknologiske udvikling.

 

”Jeg kan enormt godt lide det med, at der på den ene side er ét facit
i det, man arbejder med – og på den anden, at studieretningen åbner
op for så mange muligheder”.

Joakim Færgeman
Elev på studieretning med matematik, fysik og kemi

På AGS har du mulighederne for at sammensætte denne studieretning, så den passer bedst muligt til dit eget niveau. Matematik er altid på A-niveau, men både fysik og kemi kan være A og B. Desuden er der gode muligheder for at vælge mellem en lang række valgfag, der er med til at afgøre, hvordan den endelige profil på studieretningen kommer til at se ud. På AGS er der både elever, der vælger endnu flere naturvidenskabelige valgfag som fx astronomi eller naturgeografi, men der er også dem, der gerne vil have afveksling og finder sig godt tilpas med psykologi, samfundsfag eller at hæve engelsk til A-niveau.

Husk i øvrigt, at du først skal vælge studieretning, EFTER du er startet på gymnasiet.

Se fag på Matematik A – fysik A – kemi B

Se fag på Matematik A – fysik B – kemi B