Politik og Kommunikation

Politik og Kommunikation

Samfundsfag A, Engelsk A, Matematik B

"Hvordan vinder man et valg?"

  • Hvordan spiller litteraturen en rolle for identitetsdannelse?
  • Hvor amerikaniserede kan vi blive?
  • Hvordan vinder man et valg?
  • Hvorfor er der krig i Mellemøsten?

Deltager du aktivt i diskussioner om aktuelle begivenheder, eller ønsker du en bred orientering om samfundet, så kan denne studieretning med sit fokus på samfundsforhold, politik og økonomi understøtte din interesse.

I en globaliseret verden er mange problemstillinger af en samfundsfaglig karakter, og det er derfor nødvendigt at forstå forskellene mellem de forskellige samfundssystemer – og baggrunden for dem. Engelsk er et globalt kommunikationsmiddel og danner i denne studieretning den kommunikative ramme om arbejdet med samfundsmæssige problemstillinger. Du vil læse litteratur fra mange forskellige dele af den engelsksprogede verden både i forbindelse med samfundsmæssige problemstillinger og alment kulturelle emner. Matematiske modeller er nødvendige for at arbejde med talmateriale og statistik, fx i forbindelse med valg, fordeling af goder eller andre politiske begivenheder.

Studieretningen vil få tilbudt at komme på studierejse til USA i 3.g.

Du kan se hvilke muligheder du har for valgfag i studieretningen ved at klikke her.

Hvis du også har lyst til at se, hvilke studier denne studieretning kan give dig adgang til, kan du bruge Adgangskortet.