Nyhed

Viden og tro konference

af Kaspar Nissen

 

Den 25. januar 2017 deltog skolens 3.g.-klasser i en inspirerende konference omhandlendespændingsfeltet mellem viden og tro på A.P. Møller Skolen i Slesvig. Allerede ved ankomsten blev de deltagende gymnasieelever fra den danske og tyske side af grænsen imponerede over den storslåede bygning, som lagde hus til konferencen. Desuden gav de inspirerende foredragsholdere eleverne en begivenhedsrig dag, som satte gang i deres tanker.

Mickey Gjerris, teolog og lektor ved Københavns Universitet (tidligere medlem af Etisk Råd), holdt bl.a. et oplæg om menneskets overdrevne forbrug af naturen. Naturen, som mennesket er ved at ødelægge. Han spurgte til, hvor længe vi bare kan fortsætte med at leve på den måde, som vi lever på i dag? Ifølge ham er det svært at sige, da den globale opvarmning sker hurtigere end forskerne havde forudset og bør derfor få os til at tage stilling til CO2, dyrevelfærd og kødfrie dage.

Johan Olsen, biolog og forsker ved Det biologiske Institut i København (også kendt som forsanger i “Magtens Korridorer”) kom senere med den tankevækkende og lidt provokerende påstand, at religion er en del af menneskets gener. Dette ledte til mange interessante spørgsmål fra eleverne.

Dagen sluttede af med musik af Magtens Korridor og en konkurrence, hvor Anne Sofie Blichert Jørgensen fra den internationale studieretning på AGS vandt hovedpræmien: En iPad.

I det store hele: En interessant og lærerig dag, som inspirerede eleverne og gav dem stof til eftertanke.

Tilbage