Nyhed

To hovedpræmier til AGS i Unge Forskere

af Kasper C. Larsen

Både Joakim Asger Færgeman og Martin Christian Brodersen, der begge går i a17, vandt en af de eftertragtede hovedpræmier til årets udgave af Unge Forskere i Forum i København, hvor gymnasieelever fra hele Danmark dystede mod hinanden med deres personlige projekter inden for forskellige kategorier i naturvidenskab, teknologi og sundhed.

I de sidste dage har eleverne selv fremlagt projekterne for juryen, der i dag kårede vinderne blandt de 50 finalister og uddelte kontante præmier for over 300.000 kr., rejser til lande som USA, Kina og Brasilien og særlige sponsorpræmier.

Protektor for Unge Forskere H.K.H. Prins Joachim stod traditionen tro for præmieoverrækkelsen, der blev præsenteret af konferencier Lise Rønne.

Joakim og Martin vandt begge 3.-præmien i kategorien Physical Science, der består af en check på 8.000 kr. samt deltagelse ved CASTIC (Unge Forskere) i Kina.

Stort tillykke til Martin og Joakim, der igen har placeret AGS i den absolutte top af sciencetalenter på de danske gymnasier!

Se Martin og Joakim modtage præmierne ca. 53 minutter inde i denne video: 

Tilbage