Nyhed

To AGS-elever i Unge Forskere-finalen

af Kasper C. Larsen

Både Joakim Asger Færgeman og Martin Christian Brodersen, der begge går i a17, gik i denne uge videre til finalen i den landsdækkende konkurrence Unge Forskere.

Joakim står bag et rent matematisk projekt, der handler om udledningen af en ny formel for det maksimale antal kort på bordet uden at danne et såkaldt "set" i kortspillet SET. Han har opdaget et mønster til sit bevis, som gjorde det muligt at udvikle en ny generel formel for endnu flere kort-kategorier, som tilsyneladende er bedre end de eksisterende grænser, der er beskrevet i litteraturen indenfor Ramsey-teori.

Martins projekt handler om Solens solpletcyklus. Han har skrevet sit eget program i Visual Basic, som har analyseret tusindvis at billeder fra NASA's SOHO og SDO-database 16 år tilbage (i alt ca. 32.000 billeder!).

Diplom på de flotte finalepladser. Joakim til venstre og Martin til højre.

Finalen afholdes den 23.-25. april i København i forbindelse med Science-messen i Forum, der med over 9.000 besøgende er Danmarks største. Alle kan komme og se, hvordan det buldrer og brager fra den store scene, når science-entusiaster dissekerer, eksperimenterer og fascinerer med fortællinger, shows og debatter om naturvidenskaben anno 2017.

Joakim og Martin har mulighed for at vinde op til 25.000 kr. samt andre spændende sponsorpræmier og oplevelser, som fx rejser til at andre internationale konkurrencer og virksomhedsbesøg samt deltagelse ved Nobelprisuddelingen.

AGS har igennem flere år opnået mange flotte placeringer i Unge Forskere, som du kan læse om her:

AGS vinder stort set alle hovedpræmier i 2015

2.-præmie og specialpris til AGS-elev i 2014

AGS-elev vinder førstepræmie i 2013 og OL-guld i 2014

Tilbage