Nyhed

AGS rykker ud

af Kasper C. Larsen

I denne og næste uge vil folkeskoleeleverne fra tilmeldte 9.-klasser i Sønderborg og omegn opleve at få en noget anden undervisning, end de er vant til. De skal nemlig undervises i gymnasiefagligt stof af elever fra AGS – uden nogen indblanding fra lærere.

AGS’erne har selv udarbejdet og tilrettelagt forskellige undervisningsmoduler, som de er blevet inspireret til ud fra deres undervisning, foredrag og studieture igennem gymnasietiden. I uge 49 og 50 vil de selv komme ud på folkeskolerne og vise deres materiale frem.

Projektet hedder ”AGS rykker ud” og er ikke kun et spørgsmål om lære matematik eller sprog fra sig, men også en øvelse i at formidle stoffet på en interessant, vedkommende og inspirerende måde.

Læs brochuren "AGS rykker ud 2017" her

”På AGS har vi længe været optagede af at træne eleverne i at formidle det, de lærer, i mange andre sammenhænge end i dagligdagens klasselokaler. Derfor deltager vi fx jævnligt i konkurrencer og seminarer på andre institutioner, og på samme måde vil vi også meget gerne prøve kræfter med at lade eleverne lære fra sig til folkeskoleelever på forskellige klassetrin,” fortæller Rektor Per Møller.

”Det sker blandt andet til Dansk Naturvidenskabsfestival, hvor det er lidt yngre elever, der kommer og besøger os. Med ”AGS rykker ud” vil vi gerne prøve kræfter med de ældre klassetrin på deres hjemmebane. Vi har erfaring for, at det både pædagogisk og fagligt giver rigtig god mening for både vores elever og folkeskoleeleverne. Man lærer ofte mere, når man formidler det selv, og de 9.-klasserne får samtidig en smagsprøve på de videregående uddannelser igennem andre end lærere og studievejledere”.

I brochuren ”AGS rykker ud 2017” kan man læse mere om, hvilke emner AGS’erne rykker ud med i år.

Tilbage