AGS på kinesisk

En femtedel af jordens befolkning er kinesere; Kina har verdens længstvarende sammenhængende højkultur; den kinesiske økonomi er på vej til at overhale USA’s som den største i verden – der er mange gode grunde til at beskæftige sig med Kina.

På AGS gør vi det på flere måder:

Vi har en venskabsskole i Changzhou nær Shanghai i Kina. Hvert efterår (siden 2010) tager en gruppe elever på et 10-dags besøg på No. 2 Middle School i Changzhou, bliver privat indkvarteret i kinesiske familier og oplever den kinesiske hverdag og det kinesiske skoleliv – ”en oplevelse for livet”, som flere elever har kaldt det! Og det følgende forår er der genbesøg, hvor de kinesiske elever på samme måde forbløffes over hverdagen i Danmark, Sønderborg og AGS.

Også i undervisningen på AGS er der mulighed for at sætte fokus på Kina gennem et særligt undervisningsfag, ”Kinesisk Områdestudium”. Faget er et et-årigt valgfag (som er udviklet af lærerne på AGS), hvor man beskæftiger sig med kinesisk historie, religion, kultur, samfundsforhold og sprog. Målet er at give eleverne et indblik i og forståelse for en kultur, der er meget anderledes end vores egen, og som det bliver stadigt mere relevant at kende.

Glæd dig til at lære mere om Kina på AGS!