Interview med AGS-elever

Interview med 1.g'ere fra AGS

Her fortæller Nicklas og Caroline fra 1.g om, hvordan det var at starte på AGS.

"Der er alle typer herude”

Hvorfor valgte I AGS?
Caroline: Jeg var faktisk ret meget i tvivl, fordi både mine forældre og søskende har gået herude, og jeg ikke synes, at jeg skulle vælge det automatisk af dén grund. Men jeg kunne alligevel mærke, at jeg følte mig bedst tilpas på AGS, da jeg besøgte alle skolerne. Jeg fornemmede, at der foregik en masse hyggelige og sociale ting – at det var mere end en skole.

Nicklas: De lærere, jeg talte med under mit besøg, gav sig god tid til at besvare mine spørgsmål. Jeg fornemmede, der var tid til mig. Og så syntes jeg bare godt om miljøet.

Hvordan var første skoledag?
Caroline: Det var godt, at det var andre elever (introværterne fra de ældre klasser), der tog sig af os de første dage. De var gode til at lave sjov og få en til at slappe af, så man kunne lære hinanden at kende.

Nicklas: Det var ret sjovt. Jeg kunne godt lide, at hele skolen var med til vores ”indvielse” på glidebanen. Man følte sig inviteret indenfor på en sjov måde. Man lærte hurtigt nye mennesker at kende.

Hvad var den bedste oplevelse fra introdagene?
Caroline: Det var helt sikkert hytteturen, hvor vi tog til Christianslyst med en anden 1.g-klasse, introværter og lærere. Jeg synes, lærerne gjorde meget ud af at lette overgangen fra folkeskole til gymnasium. De var opmærksomme på, at det kan være svært. Faktisk endte det med at blive overraskende let.

Nicklas: Det, at der nærmest ikke var internet på hytteturen, viste sig faktisk at være ret fedt. På den måde blev man ”tvunget” til at være sammen, og så lærte man en hel masse at kende. Også fra den anden 1.g-klasse.

Hvordan er det så at gå på AGS, nu hvor grundforløbet er slut?
Caroline: Jeg føler, at AGS er et sted, hvor man også kan slappe af uden for undervisningen. Hvis man fx har en af de der off-dage, er det lige før man kan komme i pyjamas, uden at nogen ser skævt til én. Stemningen er meget afslappet.

Nicklas: Ja, det er meget mere roligt, end jeg havde forestillet mig. Der er ingen stress, og man taler med alle på tværs af årgangene. Der er ikke så meget snobberi.

Hvad med festerne?
Caroline: Alle elever synes nok, at deres skoles fester er de bedste. Jeg kan godt lide, at der er så meget styr på det på AGS. Lærerne og festudvalget gør meget ud af temaerne og planlægningen. Der er altid lærere til stede, og der kommer også busser og kører os ind til byen, når det er slut. Man hygger sig og taler med en hel masse nye mennesker til festerne.

Nicklas: Det er også fedt, der kommer store navne som fx KATO til fødselsdagen. Til AGStival var det Gulddreng. Det er ret godt, at folk gider at gøre så meget ud af det.

Hvad synes I kendetegner lærerne og undervisningen?
Caroline: Man kan mærke, at lærerne brænder for deres fag. Det virker næsten ikke som et arbejde for dem. De elsker bare at forklare om deres interesser. Jeg brugte bl.a. et tilbud om lidt ekstra tyskundervisning, som var en god måde at komme i gang igen, når man lige skulle have genopfrisket nogle ting.

Nicklas: Jeg synes også, lærerne tager sig god tid til at forklare tingene og få alle med. Det faglige er slet ikke så svært i forhold til mine forventninger. Det er nok også, fordi jeg havde hørt en masse rygter om, at AGS kun er for de ”mega kloge”. Det passede slet ikke – der er alle typer herude.