Interview med AGS-elever

Interview med AGS-elev

Her fortæller Signe fra 1.g om, hvordan det var at starte på AGS.

"Man følte sig velkommen fra begyndelsen”

 

De fleste, der møder op til 1. skoledag i gymnasiet er ret nervøse. Også Signe Svane Kryger fra s19. Men det gik ret hurtigt over, da hun lærte de nye kammerater at kende – og fordi 2. og 3.g’erne også var søde til at hjælpe de nye til rette.

Hvordan var første skoledag?

Signe: ”Det er klart, at man er ret nervøs over de fleste ting – og man kan mærke, at andre har det på samme måde. Men det var godt, at der var elevkoordinatorer fra 2.g, der hjalp os med alle de spørgsmål, vi gik rundt med – og at vi blev delt op i netværksgrupper, så man havde et tilhørssted med det samme”.

Hvad husker du særligt?

 ”Altså indvielsesritualet på plænen er jo noget, man stadig taler om i dag. Det var ret sjovt, at alle var lidt på slap line, og man kunne grine af sig selv og hinanden. Det løsnede op på den akavede stemning. Vi havde også fået sådan nogle put-t-shirts, så man næsten følte sig delt op i sådan nogle Hunger Games-lignende distrikter. Det var en ret sjov ide, uden at det blev for meget. Jeg synes, man følte sig velkommen fra begyndelsen. Også blandt de ældre elever, der er gode til at hjælpe. Der er ikke så meget hierarki på den måde herude”.

Hvordan oplevede du hytteturen til Christianslyst?

”Det er virkelig fedt, at man får mulighed for at komme ud på en tur og snakke med folk på en anden måde, end man gør i klasselokalerne. Det gør bare, at man kommer tættere på hinanden, og at klassen bliver rystet bedre sammen. Både når 2.g’erne lavede konkurrencer og aktiviteter til os, men også bare det der med at gå ned til byen og tale sammen stille og roligt. Desuden er man der sammen med en anden klasse også, så på den måde får man også mulighed for at møde andre mennesker end dem fra ens egen klasse”.

Hvordan er det så at gå på AGS nu her et år senere?

”Jeg synes, det er hyggeligt, at det er et lidt mindre gymnasium, hvor der er et godt fællesskab. Jeg kan godt lide Gaden, som bliver pyntet op til forskellige lejligheder som fx jul eller temadage. Det føles lidt ligesom en lille by, hvor man er sammen om tingene. Jeg bor ellers ret langt væk fra skolen – men jeg valgte AGS, fordi jeg følte mig velkommen med det samme”.